Om SWBorgen

Baggrund

Startup Weekend Borgen startede som en simpel idé, men idéen fik hurtigt vinger, da den blev postet som visionært blogindlæg sammen med en opfordring til at støtte op. På 3 dage kom der over 50 tilkendegivelser fra folk, der gerne ville være med i projektet - enten som deltager eller som frivillig.

SWBorgen er drevet af frivillige kræfter, som alle brænder for iværksætteri, og teamet er siden juli vokset fra 2 til over 20 personer.

Visionen er at opildne Danmark til at samarbejde på tværs af samfundslag, professioner og erfaringer, så vi sammen kan skabe fremtidens innovative og dynamiske samfund. Med 100 iværksættere, borgere, politikere og kreative ildsjæle kan vi udvikle 15 innovative idéer for Danmark på 54 timer. Og så kan vi måske inpsirere landets beslutningstagere ved at invitere dem helt ind i den skabende proces, enten som deltagere eller gæster. Her får de chancen for en hands-on oplevelse af, hvordan en idé bliver realiseret og skaber værdi for den enkelte og for samfundet.

Hvad er en Startup Weekend?

Startup Weekend er en international iværksætterevent, der siden 2007 er blevet afholdt over det meste af verden. I Danmark er der blevet afholdt startup weekends i København, Aarhus og Aalborg, og bl.a. er virksomheder som The Eye Tribe, Qstar, Everplaces og Planely udsprunget af danske startup weekends.

Konceptet er enkelt: I løbet af 54 timer skal man nå fra idé til flyvefærdigt produkt. Om fredagen pitcher deltagerne idéer for hinanden, de bedste vælges ud, og der dannes teams omkring idéerne. I løbet af de næste to dage arbejder teamene intenst på at udvikle idéen, så de er klar til at præsentere den foran en jury søndag eftermiddag. Juryen vurderer idéernes forretningspotentiale, og teamet med den mest levedygtige idé vinder.

Læs mere om Startup Weekend her.


Copyright © 2013 Startup Weekend Borgen